Vegetariánské chilli

Vegetariánské chilli z dýní

Chilli con carne s vůní texasu. Ale bez hovězího masa, které nahradíme například seitanem, nebo v našem případě dýní a rázem se z toho stane lahůdka i pro vegetariány.

SUROVINY (4 PORCE)

  • olivový olej 1 lžíce
  • cibule 1 ks
  • máslová dýně 200 g
  • česnek 2 stroužky
  • červená paprika 1/2 ks
  • žlutá paprika 1/2 ks
  • zeleninový vývar na podlití
  • nasekaná rajčata 400 g
  • dlouhozrnná rýže 200 g
  • červené fazole 400 g
  • čerstvý koriandr
  • římský kmín
  • pepř mletý
  • jemný chilli prášek

 

POSTUP

  1. Do hrnce rýži a 500 ml osolené vody. Přikryjte, přiveďte do varu a na mírném ohni vařte asi 10 minut, dokud rýže nezměkne a voda se do ní nevsákne.
  2. Ve velké pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli a nakrájenou dýni, pak přidejte chilli prášek, římský kmín a pepř.
  3. Ve chvíli kdy je dýně před dovařením, vmíchejte nakrájené papriky. Pokud směs houstne podlijte vývarem. Na mírném ohni vařte pár minut.
  4. Vmíchejte do směsi fazole a prohřejte. Nakonec přidejte nasekaný koriandr a jen vmíchejte do hotové směsi.
  5. Podávejte s rýží.