Chilli con carne s vůní texasu. Ale bez hovězího masa, které nahradíme například seitanem, nebo v našem případě dýní a rázem se z toho stane lahůdka i pro vegetariány.
SUROVINY (4 PORCE)
- olivový olej 1 lžíce
- cibule 1 ks
- máslová dýně 200 g
- česnek 2 stroužky
- červená paprika 1/2 ks
- žlutá paprika 1/2 ks
- zeleninový vývar na podlití
- nasekaná rajčata 400 g
- dlouhozrnná rýže 200 g
- červené fazole 400 g
- čerstvý koriandr
- římský kmín
- pepř mletý
- jemný chilli prášek
POSTUP
- Do hrnce rýži a 500 ml osolené vody. Přikryjte, přiveďte do varu a na mírném ohni vařte asi 10 minut, dokud rýže nezměkne a voda se do ní nevsákne.
- Ve velké pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli a nakrájenou dýni, pak přidejte chilli prášek, římský kmín a pepř.
- Ve chvíli kdy je dýně před dovařením, vmíchejte nakrájené papriky. Pokud směs houstne podlijte vývarem. Na mírném ohni vařte pár minut.
- Vmíchejte do směsi fazole a prohřejte. Nakonec přidejte nasekaný koriandr a jen vmíchejte do hotové směsi.
- Podávejte s rýží.